Makelaarhulst

De verhuurder houdt zich niet aan de regels gebruik een goedkope advocaat

De verhuurder houdt zich niet aan de regels gebruik een goedkope advocaat

Geplaatst op

Het is niet meer dan normaal om een woning te huren. Wanneer je een woning huurt leg je een stukje vertrouwen in de verhuurders handen. Je wilt uiteraard in zijn of haar woning wonen. De verhuurder en huurder horen zich allebei aan de regels te houden. Als dit niet gebeurd, kan dit erg vervelend zijn. Als je als huurder je netjes aan de regels houdt en de verhuurder niet, is dit helemaal vervelend. Er zijn dan een paar dingen die je eventueel zal kunnen doen.

Overleggen

Het eerste is ook direct het meest handige om te doen. Je zal het beste eerst even met je verhuurder kunnen gaan praten. Op die manier kun je er achter komen waarom je verhuurder zich zo gedraagt. Misschien kunnen er afspraken gemaakt worden. Het beste is om hem of haar op zijn fouten te wijzen. Let wel op. Het zijn vaak pas fouten als het in het contract anders beschreven staat of anders afgesproken is. Verder is het volgens de wet vastgesteld wat een verhuurder wel en niet mag doen.

Soms voel je je niet comfortabel genoeg om met de verhuurder te gaan praten. Je zal er dan voor kunnen kiezen om iemand mee te gaan nemen. Op die manier kun je toch overleggen. Je zal iemand kunnen kiezen die bij je woont of iemand die je situatie kent. Zo kan diegene inspringen als het even moeilijk voor je wordt. Vaak heeft dit een erg groot voordeel als je met meerdere mensen bent. Uiteraard moet je niet met meer dan twee personen komen. Hierdoor kan de verhuurder zich geïntimideerd door gaan voelen.

Gerechtelijke procedure

Soms werkt het overleggen helemaal niet. Het kan het zelfs erger maken. Het kan dan een optie zijn om een gerechtelijke procedure te starten. Op die manier kun je uiteindelijk bij de rechter terecht komen en kun je kijken wat je met de verhuurder fout hebt gedaan. Je hebt dan wel een advocaat nodig. Je kunt kiezen voor een goedkope advocaat of een wat duurdere. De goedkope advocaat wil je net zo graag helpen als de wat duurdere advocaat. Het verschil is vaak de prijs en hoeveel tijd ze er in kunnen gaan steken.

Een goedkope advocaat is niet al te moeilijk om te vinden. Het is wel van belang dat je ervoor zorgt dat je goed voorbereid bent. Bewijzen zijn het allerbelangrijkste en zorg dat je weet waar je over praat. Zomaar dingen roepen pakt vaak niet al te goed uit en dit kun je dan ook beter niet doen. Zo kun je erge problemen vaak voorkomen. Denk daarom altijd wijs na voordat je iets gaat zeggen in een gerechtelijke procedure. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden