Makelaarhulst

De meest voorkomende redenen voor dakproblemen

Dak

De meest voorkomende redenen voor dakproblemen

Geplaatst op

We staan er niet altijd bij stil om ons dak te onderhouden. Maar toch is dat een van de meest voorkomende reden waardoor dakproblemen ontstaan. Hoe meer problemen, hoe meer kosten. Daarom is het handig om je dak op tijd te laten controleren of te onderhouden door een dakdekker, zoals dakdekker Haarlem. Maar wat zijn de meest voorkomende redenen? Wij hebben het uitgezocht en uitgelicht in deze blog.

Extreme weersomstandigheden

Daksystemen zijn worden beïnvloed door veel verschillende weersomstandigheden die schadelijk kunnen zijn voor de werking van een daksysteem. Hagelstormen, hevige wind, zware sneeuwbuien of vliegende voorwerpen kunnen een probleem veroorzaken op jouw dak. De Uv-stralingen die op een dakbedekkingssysteem schijnen, kunnen zelfs meer schade aanrichten dan weersinvloeden. De straling veroudert namelijk de huid van het systeem en beschadigt ook verschillende soorten kunststof. Daarom is de keuze van de juiste dakbedekking van groot belang.

Gebrek aan onderhoud en inspecties

Een plat dak heeft ongeveer een houdbaarheid van 30 jaar. Wanneer onderhoudt wordt genegeerd, kunnen daken in eens een veel kortere levensduur hebben dan verwacht. Het voorkomen van dakbedekkingsproblemen vereist regelmatige inspecties en deze zijn erg belangrijk. Laat deze inspecties vooral door professionals doen. Zij zullen beter in staat zijn om de levensduur te behouden en om toekomstige reparaties te voorkomen. Zo sta je na een bepaalde tijd niet voor onverwachte kosten aan je dak.

Slechte installatie

Een slechte installatie zou in de meeste gevallen niet meteen zichtbaar zijn. Met de tijd ontstaan er dan vaak verschillende problemen, zoals lekkages. Dit kost niet alleen geld, maar het zal ook zorgen voor irritaties. Niet alleen het dak zal eronder lijden, maar ook het gebouw zelf. Door een lekkage ontstaat er zeker ook schade in de kamers die eronder liggen. Dit zorgt alleen maar voor meer kosten, iets wat vooraf makkelijk voorkomen had kunnen worden door professionele onderhoud en inspecties.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden