Makelaarhulst

De meest efficiënte woninginbraakpreventietips

De meest efficiënte woninginbraakpreventietips

Geplaatst op

Woningbeveiliging is voor elk huishoudens een belangrijk aspect. Deze moet in orde zijn en je kunt zelf bepalen in welke mate je het huis beveiligd. Er zijn veel woninginbraakpreventie tips die helpen om je woning veilig te maken. We zetten de meest efficiënte tips op een rijtje in deze blog. Op deze manier ga je zonder al te veel moeite directe bedreiging van inbraakpogingen uit de weg.

Hou contact met omwonenden 

Mocht een buurt bedreigd worden door inbraak dan is sociaal contact een goed hulpmiddel. Door de mensen in de buurt te leren kennen kom je er sneller achter of er een bedreiging speelt. Daarnaast kunnen buren elkaar helpen om een oogje in het zeil te houden. Denk hierbij aan langdurige vakanties. Door elkaar in de gaten te houden en te weten wat er gebeurt in de buurt is de woning extra beschermd.

Wees voorzichtig met je sociaal media

Mocht jezelf of een gezinslid een openbaar sociaal media-account hebben dan raden we aan om daar zorgvuldig mee om te gaan. Iedereen kan meekijken. Naast vrienden en familie kunnen dit dus ook inbrekers zijn. Als ze via je sociaal media ontdekken dat je langdurig op vakantie bent dan is de woning ineens onbewust een potentieel doelwit.

Sensorverlichting

Een van de meest afschrikkende effecten is een fel sensorverlichting rondom het huis. Op deze manier gaat niemand inbreken tenzij deze persoon dit in de spotlight wil doen. Zorg dus ook dat je periodiek controleert dat de sensorverlichting in orde is. Zo zal de verlichting inbrekers ver van je huis houden.

Beveiliging camera’s

Wanneer je budget het toelaat raden we aan om beveiliging camera’s te installeren. Deze mag je gerust in het openbaar plaatsen. De aanwezigheid kan inbrekers al doen afschrikken. Mocht er toch ingebroken worden dan heb je de inbraakpoging in ieder geval op beeld. Dit helpt bij het politieonderzoek. Mocht je geen budget hebben kun je overwegen om dummy camera’s op te hangen. Dit zijn neppe camera’s die niet te onderscheiden zijn van echte camera’s.

Wat te doen na een inbraakpoging?

Na een woninginbraak of een inbraakpoging is het zaak om je huis weer zo snel mogelijk beveiligd te krijgen en schade te herstellen. Daarnaast raden we aan om de politie in te schakelen. Slotenmaker Amsterdam is 24/7 inzetbaar en is in een rap tempo op locatie. Mocht je dus in omgeving Amsterdam wonen dan is het handig om een betrouwbare slotenmaker in je contactenlijst te hebben in gevallen van nood. Ze zijn namelijk al binnen 20 minuten bij je op locatie om je te helpen met slotproblemen en inbraakschade te herstellen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden