Makelaarhulst

Boekenkast indelen: hoe doe je dat?

boekenkast op maat

Boekenkast indelen: hoe doe je dat?

Geplaatst op

Als je veel boeken hebt en je kast zo gevuld is dat je af en toe het overzicht kwijt bent, dan is het tijd om je kast te herindelen. Maar hoe doe je dat? Je kunt je kast bijvoorbeeld indelen op alfabet en genre, maar ook op kleur en chronologie. In dit artikel geven we een aantal tips waarmee je jouw boekenkast goed inricht.

Sorteren op alfabet

Je boekenkast sorteren op alfabet ligt voor de hand en is een zeer eenvoudige manier om het overzicht te bewaren. Deel de kast in op basis van boektitels of schrijvers en in het vervolg zal je elk boek dat je zoekt snel vinden.

Indelen op genre

Deel je kast in op genre om je zoektocht naar een boek te vergemakkelijken. Zet fictieboeken bij elkaar, net als bijvoorbeeld misdaadboeken, thrillers en romans. Als je in een bepaalde bui bent kun je dan sneller in het genre duiken waar je voor in de stemming bent.

Kijk naar de kleur

Door je boekenkast te organiseren op de kleur van de boeken krijg je een strakke indeling. Dit maakt de zoektocht naar een boek echter niet gemakkelijker als je alleen de schrijver kent, maar bijvoorbeeld niet weet welke kleur de kaft heeft. Daarnaast kan het er voor gasten wel een beetje vreemd of autistisch overkomen als je boekenkast volledig ingedeeld is op kleur. Aan de andere kant geeft het je kamer wel een kleurrijke uitstraling.

Organiseren op chronologie

Als je de boeken in je kast wilt organiseren op chronologie moet je je eerst afvragen of je het wilt indelen op basis van publicatiedatum of op basis van de tijd waarin het boek zich afspeelt. Door de boeken op chronologie in te delen zal je gemakkelijk een hele serie boeken over hetzelfde onderwerp kunnen vinden. Alle geschiedenisboeken zet je bijvoorbeeld bij elkaar tot en met de boeken die zich vandaag de dag afspelen.

Tip! Vraag een vriend of familielid om hulp om je boekenkast op maat te organiseren, zodat je er zeker van bent dat jouw kast goed georganiseerd is. Een geordende kast straalt rust uit en draagt bij aan een prettige sfeer in de kamer: fijn voor jezelf en je gasten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden