Misschien heb je nog nooit van een gietvloer gehoord, maar je hebt er vast wel eens overheen gelopen. Bij de autodealer, in de bouwmarkt of op kantoor, bij veel bedrijven ligt er een mooie strakke gietvloer. Maar wist je dat dit ook voor particulieren een geweldige optie is? Waarom een gietvloer bij je thuis laten leggen een goed idee is, lees je hier.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is simpelweg een vloer die gegoten is. Hij bestaat uit diverse lagen die stuk voor stuk worden aangebracht door een hoogwaardig vloeibaar mengsel te gieten. Het resultaat is een strakke vloer zonder naden. 

Om te zien hoe een gietvloer eruit ziet in een woning ga je naar http://gietvloeramersfoort.nl/.

Wat zijn de voordelen van een gietvloer

Zoals we al zeiden is een gietvloer naadloos. Dit betekent dat zand tussen de planken en omhoogkomend linoleum verleden tijd is. Je vloer is stevig, kan tegen knoeien (erg handig met kinderen!) en is heel makkelijk schoon te houden. Zelfs plakkerig fruitsap verwijder je met een simpele dweil, zonder chemicaliën of achterblijvende vlekken. Al met al bespaar je veel tijd en moeite.

Een ander voordeel is dat de vloer antistatisch en antislip kan worden gemaakt. Als je vaak op sokken binnen loopt is dit een echte aanrader. Ook spelende kinderen zullen zo minder snel uitglijden, en zelfs de hond kan lekker rondrennen. Omdat de gietvloer slijtvast is zal al dat speelgoed van de kinderen geen enkel probleem zijn. Deuken en krassen in je vloer, daar hoef je niet bang voor te zijn! 

Maar we moeten het natuurlijk ook even over de uitstraling hebben, vooral als je je de vloer van een bouwwinkel inbeeldt. Een gietvloer ziet er heel modern uit, en is in verschillende stijlen en soorten verkrijgbaar, zoals een kunststof gietvloer. Zo kun je voor een moderne industriële look gaan of voor een warmer resultaat.