Makelaarhulst

5 ideeën voor een ideaal keukenontwerp

keuken design

5 ideeën voor een ideaal keukenontwerp

Geplaatst op

De keuken is een belangrijke ruimte in je woning. Of je nu elke dag dag een omvangrijke maaltijd voor je gezin bereidt, of wanneer je de magnetron regelmatig het werk laat doen: de keuken heeft een onmisbare functie. Daarom is het belangrijk om een keuken te ontwerpen die past bij het gebruik: we geven een aantal ontwerp ideeën.

 

Het kookeiland

Een ontwerp met een kookeiland bestaat uit twee parallelle aanrechtbladen met daartussen een loopruimte – perfect voor de georganiseerde chef. Deze stijl is oorspronkelijk ontworpen voor compacte kookruimtes op boten en is dus ideaal voor kleinere woningen. Een belangrijk voordeel van deze indeling is dat al je apparatuur gemakkelijk toegankelijk is. De keerzijde? Een kookeiland kan een gebrek aan opbergruimte hebben en kan een beetje pompeus aanvoelen.

 

U-vorm

Een U-vormige keuken bestaat uit drie wanden met werkbladen en kastruimte op een behoorlijke oppervlakte. Deze keukens bieden veel opbergmogelijkheden voor een middelgrote keuken. Houd er rekening mee dat in dit ontwerp, met veel opbergruimte, in een kleine keuken slechts één kookplaat past.

 

Eenwandig

Zoals de naam al doet vermoeden, staan alle apparaten en kasten langs één wand, waardoor de keuken een open karakter krijgt. Eenwandige ontwerpen zijn vooral populair in kleinere woningen en appartementen. Een zorgvuldige planning is echter vereist om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte beschikbaar is voor het bereiden van voedsel, omdat de gootsteen, kookplaat en koelkast het grootste deel van de ruimte in beslag kunnen nemen.

 

L-vorm

Voor een open indeling is ook de L-vorm ideaal. Het is tegelijkertijd ook een van de modernste keukendesigns en efficiëntse indelingen. De stijl bestaat uit twee aangrenzende aanrechtbladen en is geschikt voor zowel kleine als middelgrote keukens. Een groot pluspunt is dat bij de L-vorm de spoelbak, kookplaat en koelkast naast elkaar komen. Let er echter op dat het toepassen van deze stijl in een grote keuken kan betekenen dat je apparatuur te ver van elkaar komt te staan, waardoor de efficiëntie van het ontwerp wordt verminderd.

 

G-vorm

In principe een U-vorm met een extra eiland: de G-vormige lay-out kan worden gebruikt in vrijwel elke grootte van keuken. Dit ontwerp, dat het best kan worden bevestigd aan een open woonruimte, biedt veel opbergruimte, extra keukenblad en ruimte voor meerdere koks. Zet er een paar krukken in en je hebt ook een ideale zithoek wanneer gasten op bezoek komen.

 

Zoek je een keuken die bij je ontwerp past? Bij De Zeug kun je terecht voor keukens op maat.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden