Makelaarhulst

4 tips bij het kiezen van een advocaat vastgoedrecht

4 tips bij het kiezen van een advocaat vastgoedrecht

Geplaatst op

Bij het verkopen van je woning kunnen soms helaas wat juridische problemen ontstaan. Het kan voorkomen dat je niet meer tot een oplossing komt met de andere partij. In dat geval kan het soms helpen om een advocaat vastgoedrecht in te schakelen. Deze advocaat is gespecialiseerd in alle juridische zaken omtrent het kopen en verkopen van een woning. Maar hoe kies je nu een goede advocaat vastgoedrecht uit? In dit artikel vind je een aantal handige tips.

Tip 1: Zoek een advocaat in de buurt

Je wilt natuurlijk niet voor elke afspraak met je advocaat vastgoedrecht naar de andere kant van het land moeten reizen. Bepaal wat voor jou acceptabel is qua reistijd en zoek een advocaat uit die dicht genoeg bij je in de buurt zit.

Justitie, Standbeeld, Vrouwe Justitia

Tip 2: Controleer of het een echte advocaat is

Voordat je verder gaat met het uitkiezen van een advocaat vastgoedrecht, is het belangrijk om te controleren of de advocaten die je op het oog hebt wel echt zijn. Elke advocaat moet ligt zijn van de Nederlandse Orde van Advocaten. Het is volgens de wet verboden dat iemand die hier niet lid van is zich uitgeeft als advocaat. Je kunt via de website van de Nederlandse Orde van Advocaten controleren of een advocaat lid is.

Tip 3: Lees de reviews

Bij het kiezen van een advocatenkantoor is het ook belangrijk om de reviews van hun klanten te lezen. Heeft dit kantoor zijn of haar klanten goed bijgestaan en hebben ze veel zaken gewonnen? Is het advocatenkantoor goed bereikbaar? Wat zijn volgens klanten de voor- en nadelen van dit kantoor? Aan de hand hiervan kun je bepalen welke kwaliteit dit kantoor levert.

Boekenkast, Advocatenkantoor, Advocaat, Wetboeken

Tip 4: Vergelijk de prijzen

Waarschijnlijk weet je al dat de kosten voor het inhuren van een advocaat vaag hoog zijn. Maar de uurlonen van verschillende advocaten kunnen nogal verschillen. Bij de ene advocaat betaal je soms wel twee keer zoveel als bij de ander. Check daarom de prijzen van tevoren en vergelijk ze met elkaar.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden