Als je dan nu eindelijk je nieuwe woning hebt gevonden en de hypotheekofferte rond is, is het tijd om achterover te leunen en weg te dromen bij ideeën voor het interieur en de inrichting van je tuin. Omdat de zomer in aantocht is, willen we graag de tuin even centraal zetten en in deze blog geven we je daarom ook 4 leuke ideeën voor het inrichten van je tuin.

1. Ontspannen in je eigen blokhut

Een blokhut is een heel erg leuke toevoeging aan je tuin. Als die een beetje goed geïsoleerd is, kun je er in de wintermaanden ook nog veel plezier van beleven. Een blokhut kan je namelijk verwarmen met een kachel en er een heuse après-ski hut van maken. In de zomer kun je er, als je een veranda hebt, hier ook prima vertoeven en het gebruiken als buitenbar.

2. Maak het tropisch!

Zeker in de zomer kan het erg leuk zijn als je woning wat wegheeft van een resort of ontspannen strandtent. Dit gevoel kun je erg eenvoudig realiseren door middel van wat palmen en struiken en een mooie hangmat ergens te monteren. Plaats nog even wat kleine speakers in een overdekte gedeelte en je hebt je eigen beach club.

3. Onderhoudsarm

Ben je niet zo van het tuinieren en wil je het liefste een tuin waaraan je maar vrij weinig onderhoud hebt? Dan kun je je tuin ook dusdanig (laten) ontwerpen dat je er nauwelijks werk aan hebt! Kies bijvoorbeeld voor een tuin met grind en tegels en geen gazon. Een gazon is namelijk vaak toch meer werk dan je in de eerste instantie zou denken. Je kunt eventueel ook kunstgras aanschaffen. Daar heb je ook bijna geen onderhoud aan.

4. Kindertuin

Een tuin is natuurlijk niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook erg leuk voor kinderen! Een tuin is voor je kinderen een perfecte plek om hun energie kwijt te kunnen. Daar kun je een deel van je tuin ook voor reserveren! Een glijbaantje of een schommel is vaak erg leuk, ook voor vriendjes en vriendinnetjes die langskomen om te blijven spelen.