Makelaarhulst

4 bekende soorten matrassen

matrassen

4 bekende soorten matrassen

Geplaatst op

Als je een nieuwe woning koopt, dan kun je ervoor kiezen om nieuwe meubels aan te schaffen die beter passen bij de nieuwe woning. Ben je van plan om een nieuw bed te kopen? Dan kun je kiezen uit verschillende type matrassen. Ben je op zoek naar een nieuw matras? Laat je dan adviseren door iemand met voldoende ervaring. Vaak kun je ook matrassen een tijdje uitproberen. Maak zeker gebruik van deze mogelijkheid. Je brengt immers een derde van je leven slapend door! In deze blog vertellen we je een en ander over 4 soorten matrassen.

Traagschuimmatras

Dit type matras is voorzien van zogenaamd traagschuim. Dit is een speciale vulling die minder hard wordt als deze warm wordt. Het zogenaamde smeltpunt van traagschuim dient nét boven de gemiddelde lichaamstemperatuur te liggen. Op die manier zal het matras zachter worden op precies die plekken waar de meeste druk van het lichaam ligt. Hierdoor zijn er minder drukpunten en verbetert de doorbloeding. Hierdoor slaapt men stukken rustiger en hoeft men ook minder te draaien.

Koudschuimmatras

Koudschuim is een nieuw type matras wat vrij recent is ontwikkeld. Een koudschuimmatras is gemaakt van polyurethaanschuim. Dit type matras zorgt voor een erg goede ventilatie en een uitstekende opname van vocht. Het koudschuimmatras voelt daarom minder warm aan; vandaar de naam “koud”schuim.

Pocketveringmatras

Pocketveringmatrassen hebben een aantal opvallende nadelen. Wist je bijvoorbeeld dat een pocketveringmatras nagenoeg nooit gebruikt wordt in ziekenhuizen en hotels? De reden hiervoor is dat ze over het algemeen minder hygiënisch zijn ten opzichte van andere type matrassen. Ook zorgen de schuimrubberen omlijstingen vaak voor een aanzienlijk verlies in ruimte.

Binnenveringmatras

Een binnenveringmatras is het matras wat we allemaal kennen. Het is een vrij ouderwets ontwerp wat nog steeds veel gebruikt wordt. Het binnenveringmatras is gevuld met metalen springveren. Ze bieden helaas maar weinig comfort omdat ze het gewicht niet prettig verdelen. Wanneer het matras wat ouder is, is dit uiteindelijk ook direct merkbaar. Je zult de metalen veren dan door het matras heen kunnen voelen. Dit is het laatste matras op de lijst en zouden wij ook niet zo snel aanbevelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden