Wanneer je jouw huis wilt verkopen is het handig om te weten wat je moet doen. Welke vraagprijs moet je kiezen? Hoe zit het met de foto’s? In deze blog geven we 3  tips voor het verkopen van je huis.

Prijs bepalen

Wil je weten wat je woning nou eigenlijk echt oplevert? Een makelaar wilt je hierbij graag helpen. Doordat zij regelmatig taxaties uitvoeren, kunnen zij je precies vertellen wat jouw woning nog waard is. Wanneer je jouw huis wilt aanbieden is het altijd goed om even na te denken over de vraagprijs. Stel je voor dat jij in de schoenen van een koper zou staan: ‘wil iemand wel dit bedrag betalen voor mijn huis?’ Een te hoog bedrag vragen heeft een afstotend effect op de kopers en een te lage prijs wil je natuurlijk zelf niet. Het is belangrijk om ervoor te zorgend dat jouw huis in de goede zoekcategorie valt, zoals op Funda. Om ervoor te zorgen dat je jouw huis voor het juiste bedrag aanbiedt, is het altijd goed om advies te vragen aan een verkoopmakelaar groningen

Opgeruimde woning

Als je het huis gaat verkopen, is het belangrijk dat je je woning goed opruimt. Zorg er voor dat je alle onnodige spullen opbergt. Het geeft namelijk een rustig gevoel wanneer je woning is opgeruimd. Dit zorgt er ook voor dat jouw woning een stuk groter lijkt.

Bezit goede foto’s

Wanneer je jouw woning wilt verkopen is het belangrijk dat je beschikt over goede en professionele foto’s. Het lijkt allemaal zo makkelijk een paar fotootjes maken van je huis, maar dit is het niet. Het is dan ook beter als je dit door een professional laat doen. Dit is ook zo voor het promoten van je huis, het is een must. Sommige woningen verkopen sneller dan andere, de juiste mensen moeten jouw woning bezichtigen. Daarom is het verstandig om je huis te laten promoten door professionals. Een verkoopmakelaar zal er voor zorgen dat jouw woning zo veel mogelijk wordt aangeboden op de verschillende verkoopsites.