Een roldeur als garagedeur, kan dat?

Roldeuren worden vaak nog in verband gebracht met opslagboxen. Maar wist je dat er ook garage roldeuren zijn? Dit type deur is speciaal ontwikkeld om als garagedeur te fungeren.

Roldeuren voor garages bieden vele voordelen:

 • Geen ruimteverlies in de garage
 • Deurpanelen kantelen niet naar buiten toe
 • Relatief goedkoop in aanschaf
 • Elektrisch te bedienen
 • Verkrijgbaar in diverse kleuren
 • Goede isolatie (optioneel)

Garage roldeuren zijn relatief goedkoop in aanschaf. Tel hier de bovenstaande voordelen bij op en je hebt een uitstekende garagedeur!

Alternatieven voor roldeuren

Als een garage roldeur toch niet helemaal de deur is die je zoekt, dan is het goed om te weten dat er een aantal alternatieven zijn. We bespreken ze één voor één.

Openslaande deuren

Dit type garagedeur bestaat uit twee deuren die los van elkaar geopend en gesloten kunnen worden. Het grote voordeel hiervan is dat je de garage snel in en uit kunt gaan zonder dat je een heel deurblad hoeft te openen.

Bovendien creëer je met openslaande garagedeuren een tweede voordeur waarmee je via de garage je woning binnen kunt komen. Dat is ideaal als je de garage bedrijfsmatig gebruikt. Openslaande garagedeuren zijn goed geïsoleerd waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over tocht en kou dat via de garagedeur de ruimte binnenkomt.

Sectionaaldeuren

Sectionaaldeuren komen en dicht in de buurt van een roldeur. Een sectionale garagedeur bestaat net zoals een roldeur uit deurpanelen die verticaal worden geopend. Het verschil zit hem in dat de deurpanelen wat smaller zijn en dat ze niet in een opbergbox worden opgerold. Ze worden tijdens het openen van de garagedeur namelijk onder het plafond gehangen.

Het voordeel van sectionaaldeuren ten opzichte van garage roldeuren is dat ze in vele uitvoeringen leverbaar zijn. En als je van een strakke uitstraling houdt, dan is een sectionaaldeur sowieso een betere keuze, omdat je geen opbergbox boven de garage hebt hangen.

Zijdelingse sectionaaldeuren

Dit type garagedeur is een variatie op de standaard sectionale garagedeuren. Het verschil zit hem in het feit dat de deurpanelen zijdelings worden geopend en naast één van de zijmuren komen te hangen.

Een zijdelingse sectionale garagedeur is een goede keuze als je de garage vaak in en uit wilt gaan. Je hoeft dit type garagedeur namelijk maar voor een klein gedeelte te openen om de garage in en uit te kunnen gaan.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een garagedeur?

Nu je op de hoogte bent van een aantal goede alternatieven voor garage roldeuren is het belangrijk om nog even stil te staan bij de aspecten waar je op moet letten als je een garagedeur gaat kopen. Dit zijn die aspecten:

 • Prijs
 • Garantievoorwaarden
 • Montage (inbegrepen in prijs?)
 • Sloten (anti-inbraak?)
 • Bediening (elektrisch of handmatig)
 • Uitstraling (landelijk of modern?)

Oriënteer je online op de mogelijkheden en kies vervolgens de garagedeur die het beste bij jouw wensen aansluit. Wil je meer weten over de verschillende soorten garagedeuren en de voordelen per type garagedeur? Bekijk dan dit overzicht van Hörmann garagedeuren.